preloader

.. در حال بارگذاری ..

تاریخچه سینکرونایز ( شنای موزون یا شنای هنری ) در ایران

Artistic Swimming

رشته ورزشی سینکرونایز( شنای موزون ) درایران، ابتدا به صورت کاملا تجربی در سال 1371 در تهران استخر حجاب توسط ( اعظم رشیدی ) به شکل کاملا ذوقی آغاز گردید . بدین ترتیب که او بادیدن فیلمهای ویدویی مسابقات جهانی و المپیک سالهای اخیر آن دوره ، به شکل کاملا تقلیدی حرکات در آب را انجام می داد، و سعی در ارایه فنون  به شکل صحیح آن را داشت . او با دیدن فیلم های مسابقات , حرکات را یاد می گرفت و آنها را در آب اجرا می کرد ، با گذشت زمان وی به این رشته اشراف بیشتر ی پیدا کرد و همچنین علاقه اش باعث شد که همیشه در حال تمرین کردن باشد در یکی از این تمرینات در استخر حجاب با یک بانوی  آمریکایی آشنا شد، که اشراف کاملی به این رشته  داشت . 

وی با او کار را ادامه داد، آموزش ها زمانی چند  به طول نکشید ، ولی عشق و علاقه وی به این رشته دلیلی بود که بهره زیادی از این یادگیری داشته باشد .و این پایه آموزش به دیگر شناگران شد. از آنجایی که  این رشته خاصِ شناگران ماهر می باشد  او با شناگران تیم هما این رشته را ادامه می داد. زیرا درآن زمان وی مربی تیم شنای همایِ تهران بود .وی در سال 1373 که تمرینات شیرجه را با بعضی از  شناگران تیم خود در استخر بین المللی آزادی انجام می داد، به پیشنهاد افسر جعفری  که آن زمان یکی از مربیان کار آزموده شیرجه بود. قرار شد شناگران تیم هما در اختتامیه اردوی تابستانی آن سال برنامه نمایشی به شکل حرکات موزون درآب اجرا نمایند . 

که همین برنامه  راه گشایی بود برای  اجراهای بعدی و خلاقیتهای بیشتر.  پرناز صدیقی که در آن زمان مسئول هیئت  شنای استان تهران بود، رشیدی را در این راه تشویق و ترغیب می کرد و منابع آموزشی زیادی را در اختیار وی قرار داد. و او مصصم تر به کار خود ادامه میداد. نمایش های ابتدایی و مبتکرانه توسط دختران 10تا15 سال در افتتاحیه مسابقات چندین سال متوالی برگزار می شد ،تا این که در سال 1375 افسانه بهروز یکی از شناگران توانست برنامه مبتکرانه تک نفره زیبایی به شکل کاملا ابتکاری شیرجه ، شنا و شنای موزون را به نمایش بگذارد ، در آن زمان که فرشته عدل مسئول انجمن شنای کشور شاهدِ این برنامه بود ، بر آن شد که اقدامات برگزاری کلاس هایی را به شکل رسمی در کشور داشته باشد .

 که اولین کلاس آموزش رسمی این رشته توسط اعظم رشیدی در استخر حجاب با 30 شرکت  کننده آغاز گردید.در سال 1379دو برنامه به صورت تک نفره و زیباترین شکل نمایش ؛توسط 8 دختر تهرانی  به شکل تیم انجام شد که حیرت و تعجب تماشاچیان را به همراه داشت .زیرا حرکات بسیار سخت ، فنی و با بهترین اجرا انجام گردید . و همین نمایش مسئولین وقت آن زمان را بر آن داشت (انجمن شنای کشور و فدراسیون شنا) که مدرسی را از فدراسیون جهانی دعوت کنند، تا اصول  مربیگری و داوری رشته سینکرونایز به شکل رسمی آموزش داده شود .

درسال 1380 صوفیا ساروات مدرس فینا توسط فدراسیون شنای کشور وارد ایران شد و این رشته از آن زمان به شکل رسمی به رشته های ورزشی دیگر پیوست  .

بعد از پایان این دوره 30 مربی و 25 داور توانستند موفق به اخذ کارت مربیگری و داوری این رشته شوند.از آن تاریخ به پیشنهاد  فرشته عدل ،اعظم رشیدی با سمت مسئول کمیته شنای موزون کشور توانست شروع خوبی را در این رشته داشته باشد .

بعد از  یکسال 250 شناگر در این رشته فعالیت داشت.

در همان سالهای آغازین سطوح متعددی از عناصر تکنیکی این رشته توسط  فریده بهزادی فر،   با نام “ستاره” ترجمه و تنظیم گردید که توانست کمک زیادی در آموزش این رشته داشته باشد .

در سه سال اولیه یک داور ایرانی ( فاطمه واعظی فرد) توانست در مسابقات جهانی که در ژاپن برگزار می شد شرکت نماید.

در حال حاضر رشته سینکرونایز به عنوان یک رشته فعال دارای سابقه 15 ساله درکشور می باشد که مسابقات آن  هر ساله به شکل استانی و کشور ی برگزار می شود .

 
قهرمانی سال 97 رشته شنای هنری
قهرمانی سال 1397

ورزشکارانی که برای اولین بار رشته سینکرونایز را در ایران تجربه کردند

  • افسانه بهروز
  • پرناز لکناهور
  • بهاره بهروز
  • اکرم بهروز
  • پریسا بابایی
  • هانیه نعیمی
  • سمانه نعیمی
  • آناهیتا نعیمی
  • مریم ستاری
  • نگاه پرویزی
  • مریم آئینه چیان
  • شکیلا معمارزاده
  • مهشید حمیدی
  • هانیه عنایتی
  • پریسا عامری نظری

عزیزانی که در این قسمت اسامی آنان ثبت شده است می توانند یک قطعه عکس رنگی با فرمت JPG و با اندازه 200 * 300 پیکسل ارسال نمایند تا تصویرشان در این قسمت نمایش داده شود .

اطلاعات بیشتر
brand
brand
brand